En dramatisk löparfest 2019

Published

Uncategorized

För första gången på många år drabbades Varbergsloppet av ett lynnigt väder! Tack o lov kunde evenemangsområdet färdigställas innan regnet kom. Det kom just i tid för våra lopp och trots det verkade alla löpare positiva. Vädret återverkade tydligt på antalet efteranmälningar. Papricaloppet för de yngsta lockade som vanligt många barn! Klirrevarven för de lite äldre lockade 200 till 1,3 km och 90 till 2,6 km. Vårt nya lopp över 5 km lockade 147 och det avslutande 10 km-loppet lockade 1027 till start. Sammanlagt hade loppen lockade ca 2000 löpare!

Vädret ställde som sagts till en del problem under dagen. Regn och hård blåst bidrog till att ingen startbåge kunde sättas upp och att kravallstaket måste läggas ned p g a olycksrisk. Elektronik och el är också väderkänsligt. För att inte riskera tidtagningen flyttades starten för 10 km bakåt till mållinjen med följd att banan blev 26 m för lång. Löparna informerades om det och att tiderna skulle bli något längre än vanligt. Mitt under 10 km så tappar vi strömförsörjningen och speakern kunde inte nå ut till vare sig löpare eller publik. Stor insats gjorde för att åtgärda problemet, men det lyckades ej. Som tur är finns batteribackup till tidtagningssystemet så själva tävlingen var räddad. Dock kunde skrivare ej användas för resultatgivning utan mycket fick ske för hand vilket gjorde att väntetiden till prisutdelningen blev onödigt lång. Stort beröm till löpare och publik som tålmodigt väntade! Till råga på allt så kom några trombliknande vindar mitt under 10 km. De skakade om och “lyfte” tälten i området rejält.

Elitklassen på 10 km var även i år högklassig! På damsidan var striden hård med tre löpare inom 4 s. Vann gjorde Emy Thorén från Solvikingarna på tiden 38:18 tätt följd av Anna Bjurman IS Göta 38:21 och Michelle Schnellbacher SOK Knallen 38:22. På herrsidan vann en gammal bekant Anders Grahl Hälle IF med tiden 32:43 före Daniel Lund Hälle IF 33:07 tätt följd av Viktor Hedlöf Kanje Löparklubben Roslagen 33:12. Hallands Nyheter har på sin hemsida publicerat ett trevligt reportage med fina bilder! Tråkigt nog måste man vara prenumerant för att se det.

Arrangören Varbergs GIF Idrottsallians riktar ett stort tack till löpare, publik, samarbetspartners, funktionärer som trots vädrets makter gav oss ännu en mycket trevlig tävlingsdag!

Leave a Reply