Årets lopp 2021

Vi jobbar på med förberedelserna för ett lopp i sommar.

Under rådande omständigheter med corona och restriktioner är det oklart om det finns möjlighet att genomföra Varbergsloppet som vi brukar.

2020 var ett speciellt år för de flesta lopp runt om i Sverige och världen då många lopp ställdes in eller gjordes viruella. Vi hakade på trenden och gjorde en variant på viruellt lopp, allt för att möjliggöra för er att få göra det som ni tycker är så kul – att springa lopp!

Vår ambition är iallafall att genomföra ett lopp och vi håller tummarna att vi kommer kunna ses som vanligt nere vid Fästninghörnan den 3 juli.

Ta hand om er och njut av att springa så ses vi!

Resultat i årets virtuella lopp


Vinnare av det lottade priset tillfaller Ameli Redkvist – Stort grattis!

Virtuellt lopp 2020

Vi har tidigare meddelat att årets lopp är inställt på grund av rådande omständningheter med corona – men vi vill såklart att ni ska fortsätta springa ändå.
Du behöver inte anmäla eller registrera dig i förväg, inte heller använda någon specifik löparapp. 

Vår virtuella tävling pågår lördag 4 juli – söndag 5 juli.
Du väljer om du springer 5 eller 10 km och mailar därefter till info@varbergsloppet.se

Den information vi vill att du skickar in är: ditt namn, klubb/ort, löpsträcka och tid.

Tänk på att det inte handlar om tävlingsrättvisa utan att vi tillsammans vill hålla löparintresset uppe. Vi ses!

Information om årets lopp

Hej alla härliga motionslöpare!

Stort tack till alla som visat intresse för Varbergsloppet 2020!

På grund av den pågående pandemin och den osäkerhet som råder om dess varaktighet och följdverkningar har vi beslutat att ställa in årets Varbergslopp. Vi beklagar detta eftersom loppet har blivit ett uppskattat inslag i sommar-Varberg både för tävlande och publik. Dessutom har det betytt mycket för Varbergs GIF, såväl för klubbkänsla som för ekonomi.  

Vi undersöker nu möjligheten till någon form av “virtuellt” lopp som i år kan ersätta Varbergsloppet.

Har ni frågor – skicka dessa till info@varbergsloppet.se så svarar vi så fort vi har möjlighet.

Självklart kommer vi att komma igen med Varbergsloppet 2021 med nya friska tag, hoppas att ni vill vara med och springa nästa år istället!

Vi hörs!

Varma hälsningar
Varbergsloppet

Varbergsloppet 2020

Loppet kommer likt tidigare år starta och avslutas med målgång vid Varbergs fästning. Ett härligt lopp som omfattar både löpning i central staden, med inslag av både park och havsnära upplevelser.

Anmälan är öppen.

Välkommen till 2020 års Varbergslopp!

En dramatisk löparfest 2019

För första gången på många år drabbades Varbergsloppet av ett lynnigt väder! Tack o lov kunde evenemangsområdet färdigställas innan regnet kom. Det kom just i tid för våra lopp och trots det verkade alla löpare positiva. Vädret återverkade tydligt på antalet efteranmälningar. Papricaloppet för de yngsta lockade som vanligt många barn! Klirrevarven för de lite äldre lockade 200 till 1,3 km och 90 till 2,6 km. Vårt nya lopp över 5 km lockade 147 och det avslutande 10 km-loppet lockade 1027 till start. Sammanlagt hade loppen lockade ca 2000 löpare!

Vädret ställde som sagts till en del problem under dagen. Regn och hård blåst bidrog till att ingen startbåge kunde sättas upp och att kravallstaket måste läggas ned p g a olycksrisk. Elektronik och el är också väderkänsligt. För att inte riskera tidtagningen flyttades starten för 10 km bakåt till mållinjen med följd att banan blev 26 m för lång. Löparna informerades om det och att tiderna skulle bli något längre än vanligt. Mitt under 10 km så tappar vi strömförsörjningen och speakern kunde inte nå ut till vare sig löpare eller publik. Stor insats gjorde för att åtgärda problemet, men det lyckades ej. Som tur är finns batteribackup till tidtagningssystemet så själva tävlingen var räddad. Dock kunde skrivare ej användas för resultatgivning utan mycket fick ske för hand vilket gjorde att väntetiden till prisutdelningen blev onödigt lång. Stort beröm till löpare och publik som tålmodigt väntade! Till råga på allt så kom några trombliknande vindar mitt under 10 km. De skakade om och “lyfte” tälten i området rejält.

Elitklassen på 10 km var även i år högklassig! På damsidan var striden hård med tre löpare inom 4 s. Vann gjorde Emy Thorén från Solvikingarna på tiden 38:18 tätt följd av Anna Bjurman IS Göta 38:21 och Michelle Schnellbacher SOK Knallen 38:22. På herrsidan vann en gammal bekant Anders Grahl Hälle IF med tiden 32:43 före Daniel Lund Hälle IF 33:07 tätt följd av Viktor Hedlöf Kanje Löparklubben Roslagen 33:12. Hallands Nyheter har på sin hemsida publicerat ett trevligt reportage med fina bilder! Tråkigt nog måste man vara prenumerant för att se det.

Arrangören Varbergs GIF Idrottsallians riktar ett stort tack till löpare, publik, samarbetspartners, funktionärer som trots vädrets makter gav oss ännu en mycket trevlig tävlingsdag!

Cykelvinnarna!

Vid Varbergsloppet vanns cyklarna av följande startnummer:

5 km: 3077 och 3133

10 km: 474 och 597

Ingen av vinnarna gav sig tillkänna vid prisutdelningen. De kommer att informeras via epost.