En dramatisk löparfest 2019

För första gången på många år drabbades Varbergsloppet av ett lynnigt väder! Tack o lov kunde evenemangsområdet färdigställas innan regnet kom. Det kom just i tid för våra lopp och trots det verkade alla löpare positiva. Vädret återverkade tydligt på antalet efteranmälningar. Papricaloppet för de yngsta lockade som vanligt många barn! Klirrevarven för de lite äldre lockade 200 till 1,3 km och 90 till 2,6 km. Vårt nya lopp över 5 km lockade 147 och det avslutande 10 km-loppet lockade 1027 till start. Sammanlagt hade loppen lockade ca 2000 löpare!

Vädret ställde som sagts till en del problem under dagen. Regn och hård blåst bidrog till att ingen startbåge kunde sättas upp och att kravallstaket måste läggas ned p g a olycksrisk. Elektronik och el är också väderkänsligt. För att inte riskera tidtagningen flyttades starten för 10 km bakåt till mållinjen med följd att banan blev 26 m för lång. Löparna informerades om det och att tiderna skulle bli något längre än vanligt. Mitt under 10 km så tappar vi strömförsörjningen och speakern kunde inte nå ut till vare sig löpare eller publik. Stor insats gjorde för att åtgärda problemet, men det lyckades ej. Som tur är finns batteribackup till tidtagningssystemet så själva tävlingen var räddad. Dock kunde skrivare ej användas för resultatgivning utan mycket fick ske för hand vilket gjorde att väntetiden till prisutdelningen blev onödigt lång. Stort beröm till löpare och publik som tålmodigt väntade! Till råga på allt så kom några trombliknande vindar mitt under 10 km. De skakade om och “lyfte” tälten i området rejält.

Elitklassen på 10 km var även i år högklassig! På damsidan var striden hård med tre löpare inom 4 s. Vann gjorde Emy Thorén från Solvikingarna på tiden 38:18 tätt följd av Anna Bjurman IS Göta 38:21 och Michelle Schnellbacher SOK Knallen 38:22. På herrsidan vann en gammal bekant Anders Grahl Hälle IF med tiden 32:43 före Daniel Lund Hälle IF 33:07 tätt följd av Viktor Hedlöf Kanje Löparklubben Roslagen 33:12. Hallands Nyheter har på sin hemsida publicerat ett trevligt reportage med fina bilder! Tråkigt nog måste man vara prenumerant för att se det.

Arrangören Varbergs GIF Idrottsallians riktar ett stort tack till löpare, publik, samarbetspartners, funktionärer som trots vädrets makter gav oss ännu en mycket trevlig tävlingsdag!

Cykelvinnarna!

Vid Varbergsloppet vanns cyklarna av följande startnummer:

5 km: 3077 och 3133

10 km: 474 och 597

Ingen av vinnarna gav sig tillkänna vid prisutdelningen. De kommer att informeras via epost.

Viktig information till löpare

Här följer länkar till tre viktiga dokument:

Löpare rekomenderas att läsa dessa!

Parkering under lördagen

Varbergsloppet sammanfaller i år med Medeltidsdagen på Varbergs Fästning. Mycket folk kommer att röra sig i fästningsområdet och på Strandpromenaden från tidig morgon. Fästnings- och hamnområdet är sommartid alltid mycket svårframkomligt för bilar. Än värre blir det denna lördag. Då är dessutom Strandgatan och parkeringsplatsen vid Simstadion avstängd för obehörig biltrafik. Vi uppmanar löpare och publik från Varbergsområdet att ta sig till loppet till fots eller på cykel. Gästande löpare och publik rekommenderas att läsa dokumentet “Parkeringsalternativ“.

Nummerlapp (Number bib) / Efteranmälan (Late sign up)

Fram till tävlingsdagen gäller:
Efteranmälan
26 juni – 3 juli via www.varbergsloppet.se
Torsdag 4 juli kl 16-20 i Team Sportias tält på Varbergs torg

Nummerlappsutdelning och efteranmälan
 Fredag 5 juli kl 10-18 hos Team Sportia i affärsområdet Valen
 Lördag 6 juli från kl 10.00 i start/målområdet, Södra fästningsplan

Det finns gott om startplatser kvar, men efteranmälan är alltid i mån av plats. Startavgiften är förhöjd
på  5 km (400:-) och 10 km (450:-), men inte på Klirrevarven (100:-).

Vill du efteranmäla dig på plats, tag då gärna med ifylld

efteranmälningsblankett       late sign up form

Viktig information om webbanmälan

Löparfesten närmar sig!  Följande gäller för webbanmälan:

Anmälan fram t o m 25 juni: normal startavgift på 5 km (300:-) och 10 km (350:-)
Anmälan 26 juni – 3 juli: förhöjd startavgift på  5 km (400:-) och 10 km (450:-)

För Klirrevarven är startavgiften 100:- i båda fallen!

Förnamn på nummerlappen

Löpare som anmäler sig fram t o m 16 juni får sitt förnamn på nummerlappen!

Vinn en cykel!

Löpare som deltar på milen eller halvmilen kan vinna en cykel.
Vi lottar ut 2 st Crescent elcyklar på milen och två st Monark 7 vxl cyklar på halvmilen.

Nyheter 2019

Vi presenterar här fyra nyheter:

I dialog med löpare och partners

  • tillförs ett lopp över 5 km
  • tidigareläggs starterna med en timma
  • införs löparens förnamn på nummerlappen (under förutsättning att anmälan inkommit före tryckning)

Se mer om detta under fliken “Tävlingsdagen”!

I en fin dialog med Varbergskommun fastlades en något förändrad bansträckning, se bankarta. Banan har fått en ny dragning dels förbi torget, dels förbi Societetsparken. Ändringen är föranledd av den trafikomläggning i centrum som genomförs redan nu i vinter.

 

Anmälan öppen

Varbergsloppet är ett lämpligt mål för vårträningen. Vill du uppmuntra någon till en satsning så gör det med ett

Gåvokort 10 km       Gåvokort 2,6 km       Gåvokort 1,3 km

 

Varbergsloppet 2019

Måndag 15 juli 2019 har Varbergs GIF fått den stora äran att vara tävlingsarrangör i Folksam Grand Prix . Med den stortävlingen i friidrott på Påskbergsvallen är det svårt för föreningen att arrangera Varbergsloppet som planerat lördag 13 juli. Därför arrangeras Varbergsloppet 2019 lördag 6 juli.

Folksam Grand Prix är den svenska friidrottens elitserie som även har internationellt deltagande. Den genomförs på fem orter i Sverige –  Sätra, Sollentuna, Karlstad, Varberg och Göteborg.

Tävlingsdata för 2019 års Varbergsloppet är nu infört under fliken “Tävlingsdagen” och anmälan öppnas 15 december.

En skön löparfest 2018!

Svalkande moln och temperatur runt 20 grader passade löparna väl i 2018 års Varbergslopp.  Papricaloppet för de yngsta lockade ca 600 barn! Klirrevarven för de lite äldre lockade 260 till 1,3 km och 96 till 2,6 km. Det avslutande 10 km-loppet lockade 1244 till start. Sammanlagt hade loppen således lockat ca 2200 löpare att löpa sina banor!

Elitklassen på 10 km var mycket högklassig! På damsidan var striden hård med fyra löpare inom 12 s. Vann gjorde Emma Stokland från Hälle IF på tiden 37:20 tätt följd av Örgrytelöparna Hanna Dickér 37:05 och Nina Persson 37:07, samt Helena Wallin IF Linnea 37:12. På herrsidan var det närapå lika jämnt. Vann gjorde Oscar Claesson Sävedalens AIK med tiden 31:15 före Niklas Jonsson Huddinge AIK 31:21 och Erik Karlsson OK Alehof 31:36. Hallands Nyheter har på sin hemsida publicerat ett trevligt reportage med fina bilder!

Arrangören Varbergs GIF Idrottsallians riktar ett stort tack till löpare, publik, samarbetspartners, funktionärer och inte minst vädrets makter för ännu en mycket lyckad tävlingsdag!

“Hallandstrippeln”

Hallands tre lopp i samverkan anordnar “Trippeln” i vilken våra löpare utmanas att springa Hallands tre stora långlopp! Utmana dig själv, dina kompisar, vänner och arbetskollegor! Med hjälp av ålderskoefficienter kan du utmana gammal som ung!