Varberg

vbg_fastningen_loppet2015

vbg

År 2011 firade Varberg 200 år som Kurort. Det gamla kurortslivet har förädlats. Idag är det ett sätt att leva för boende och besökare.

Ta ett djupt andetag och njut av den friska doften av Västerhavet. I Varberg är du omgiven av lugn och livsglädje. Apelvikens sandstrand, Getteröns klippbad och de världsberömda nakenbaden längs Strandpromenaden ett stenkast från centrum hjälper till att finna lugn och livsglädje.

Den pittoreska semesterstaden har en nära tvåhundraårig tradition som badort och kurort. Oscar II, Verner von Heidenstam och Gustav Fröding är berömdheter som tidigt upptäckte Varbergs förtjänster som kurort och sommarstad.

Varbergs fästning är en imponerande byggnad. Sedd från havet tronar denna medeltida borg majestätisk och ointaglig på klippan. Tak och murar brinner i gult och rött i solnedgången. Spektakel och gyckelspel väcker borgens skiftande historia till liv.

Sommarpulsen i Varberg börjar redan i maj då alla uteserveringar är på plats. Nöjeslivet håller därefter hög klass med livemusik på pubar, konserter, shower och gästartister hela säsongen. Sommarstadens kontinentala prägel går ingen obemärkt förbi, och minnet av mötena stannar under hela vintern för att locka folk tillbaka nästa år igen.

Kurortstraditionen i Varberg lever kvar och har under årens lopp förädlats och utvecklats och Varberg är välkänt för sitt kunnande inom hälsa och friskvård. Det är svårt att inte bli lite sundare här.

Välkommen till sommarstaden Varberg.

Mer information finns på www.visitvarberg.se